همه چیز در مورد میلگرد ساده و موارد مورده استفاده آن
به طور کلی به میلگردی که فاقد آج باشد میلگرد ساده میگویند. یکی از مهمترین موارد خرید میلگرد ساده، استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی است. میلگردها به طور کلی به دو دسته میلگرد ساده و آج دار تقسیم میشوند که هر یک خواص و ویژگیهای خود را دارند.
تاریخچه میلگرد بدون آج
این نوع میلگرد از اوایل قرن ۲۰ میلادی در ساخت و ساز مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از ساختمانهایی که برای نخستین بار از این سازه استفاده شده است برج عقرب میباشد.
انواع میلگرد ساده
این میلگردها به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند.
۱-میلگرد ساده مدل شاخهای
۲-میلگرد ساده مدل کلافی
هر کدام از اینها برای کاربردهای مختلف استفاده میشوند.
میلگرد ساده چیست؟
میلگرد ساده برای جبران مقاومت کششی بتن استفاده میشود. بیشتر میلگردها دارای برگ شناسانه هستند که در آن قطر شناسایی درج گردیده است. به این قطر، قطر اسمی میگویند.

موارد استفاده از میلگرد ساده
همانطور که گفته شد میلگردهای ساده بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان سازی دارند. ۵ تا از موارد استفاده از میلگرد ساده عبارت است از:
۱-از میلگرد ساده به عنوان دورپیچ دیگر عناصر سازهای بتن آرمه یا ساختمانهای بتن آرمه استفاده میشود.
۲-در بسیاری از موارد از این به عنوان شفتهای نما و شفتهای صنعتی استفاده میشود.
۳-اسکله آرمه
۴-تیرها و ستونها. یکی دیگر از موارد استفاده از میلگرد ساده، استفاده از آنها در ساختن پیچ، مهره و میخ است که برای اتصالات به کار میرود. همچنین از آنها برای ساخت مفتول استفاده میشود.
۵-محصولات پیش ساخته
مراحل تولید میلگرد ساده
برای ساخت میلگردهای ساده ابتدا شمشها را در کورههایی با دمای ۱۱۰۰ در جه سانتی گراد قرار میدهند. با ایجاد جریان گردابی در کوره، شمشها برای نورد گرم آماده میشوند. پس از اینکه شمشها به دمای مورد نظر رسیدند وارد خط تولید شده و پس از قرار گرفتن بر روی رولها به مرحله بعد هدایت میشوند.
مرحله بعدی مرحله رافینگ است. این مرحله خود از سه قسمت تشکیل شده است. که در آن از قطر شمش کاسته و به طول آن افزوده میشود. پس از پایان مرحله رافینگ، میلگردهای تولید شده باید در اندازههای دلخواه برش بخورند. برای این منظور آنها را در اندازه مورد نیاز قیچی میکنند. برش میلگردهای تولید شده باید مطابق با استاندارد ISIRI ایران باشد.
مشخصات میلگرد ساده
مقاومت کششی آنها ۳۶۰ نیوتن بر متر مربع و مقاومت تسلیم آنها ۲۴۰ نیوتن بر متر مربع است. این میلگردهای بدون آج در دسته نرم قرار میگیرند.

موارد منع استفاده از میلگرد ساده
در برخی موارد بعضی از مهندسین با آوردن دلایل مختلف سعی بر این دارند که از میلگرد ساده به عنوان میلگرد حرارتی استفاده کنند. از همین رو از آن در سقف استفاده کرده که این کاری اشتباه است. آنها معتقد هستند که میلگرد حرارای نقش سازهای نداشته و از همین رو میتوان از آن به عنوان میلگرد حرارتی استفاده نمود.
در صورتی که موارد کاربرد میلگرد بدون آج کاملا مشخص است و استفاده از آن به عنوان میلگرد حرارتی کار اشتباهی است.
مقایسه میلگرد آجدار و بدون آج
تفاوت میلگرد ساده و آجدار در داشتن آج است. آج موجود در سطح میلگرد آجدار بر خواص و قابلیتهای میلگرد میافزاید. در این نوع مقاومت سازه بتنی ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا میکند. به دلیل خواص ارتجاعی، خمشی و کششی بتن آرمه از این میلگرد در اسکلت فلزی سازههای بتنی استفاده میشود.
استاندارد میلگرد ساده
این نوع میلگرد در قطر ۶ الی ۲۰۰ میلی متر تولید میگردد. بر اساس استاندارد قدیم به آنها A1 و بر اساس استاندارد جدید ۲۴۰ گفته میشود.
میلگرد ساده را با نام میلگرد A1 نیز میشناسند. آهنگری، تغییر شکل و عملیات جوشکاری بر روی آن به راحتی انجام میشود. تنش جاری آن ۲۳۰۰، تنش گسیختگی ۳۸۰۰ کیلوگرم بر متر مربع بوده و به عنوان میلگرد نرم شناخته میشود.
نرم بودن، صاف بودن و بدون شکل بودن آن موجب شده تا آهنگری، جوشکاری و تغییر شکل آن به راحتی انجام شود.
ویژگی میلگرد ساده
این میلگردها دوام بالایی دارند. از همین رو بار مکانیکی بالایی را متحمل میشود. یکی از ویژگیهای مهم آن مقاومت بالا در برابر خوردگی است. این ویژگی موجب شده تا طول عمر میلگرد افزایش پیدا کند. سطح آن بدون سوراخ و درز است که باعث شده از مقاومت خوبی در ساخت و ساز برخوردار باشد.
در این مقاله به بررسی موارد استفاده از میلگرد ساده پرداختیم. اگر میخواهید در فعالیتهای صنعتی و ساخت و ساز خود از میلگرد استفاده کنید میتوانید با مراجعه به وب سایت ایران میلگرد به عنوان مرجع تخصصی انواع میلگرد سفید، میلگرد اسیدشور و میلگرد گالوانیزه برای خرید انواع میلگرد اقدام نمایید.
از همین رو پس از تماس با کارشناسان این مجموعه و بررسی حوزه فعالیت شما میتوانید برای سفارش میلگرد ساده و یا انواع دیگر میلگرد اقدام نمایید.